TOP 10 DAGJE UIT

1. Walibi Holland
Walibi Holland is niet alleen het meest spectaculaire attractiepark van Flevoland, maar in heel Nederland vindt u geen spectaculairder attractiepark! Probeer alle achtbanen uit, en begin bij de Goliath. En wat dacht u van de nieuwe Speed of Sound? Achterstevoren weer terug, en over de kop! Bent u nog niet misselijk genoeg, probeer dan ook vooral de Tomahawk of de Spinning Vibe in dit pretpark eens!
www.walibi.nl

2. Fashion outlet Batavia Stad in Lelystad
Hier vindt u ruim 100 winkels die standaard 30-70% korting geven op hun collecties. U vindt er meer dan 250 grote modemerken; van kindermode tot sport, van herenmode tot lingerie, van schoenen tot parfums en van chocolade tot interieur. Iedere dag maken extra aanbiedingen, kortingen en acties uw shopping trip naar Batavia Stad compleet.
www.bataviastad.nl

3. De Zwaluwhoeve
Bij Wellnessresort de Zwaluwhoeve bent u aan het juiste adres voor gezelligheid, ontspanning en luxe. Het complex heeft een tuin van maar liefst 50.000 m2 vol faciliteiten. Bij de Zwaluwhoeve kunt u eigenlijk niks anders dan relaxen.
www.zwaluwhoeve.nl

4. Dolfinarium
Dolfinarium Harderwijk is het enige in Nederland en het grootste zeezoogdierenpark in Europa. In het park zijn verschillende zeezoogdieren te zien waaronder tuimelaar en dolfijn, maar ook vissen als regenboogforel en roggen en zelfs nijlpaarden. Een aantal van deze dieren is ook te zien in de vele shows die het Dolfinarium op het programma heeft staan.
www.dolfinarium.nl

5. De Orchideeën Hoeve
Hier vindt u een aantal prachtige tropische thematuinen, waaronder een Taiwanese tuin en een Vlinder Vallei. Zoals de naam natuurlijk al zegt, vindt u hier honderden soorten prachtige orchideeën. Ook fladderen er de meest schitterende vlinders rond. Verder zijn er tropische vogels, reptielen en koikarpers. Vergeet de bijbehorende winkel geen bezoekje te brengen, want ook daar vindt u prachtige dingen! De Orchideeën Hoeve: een tropisch paradijs in Flevoland!
www.orchideenhoeve.nl 

6. Bataviawerf
U heeft vast weleens gehoord van het VOC-schip de Batavia. De echte Batavia werd gebouwd in 1628. Het schip werd gebouwd voor de Verenigde Oost-Indisch Compagnie. Helaas ging het schip op de eerste reis naar Indonesië al ten onder! In Lelystad kunt u wel een reconstructie van dit prachtige schip bekijken op de Bataviawerf. Beleef het leven van een zeeman! Bewandel de dekker en bekijk de grote kanonnen, alles wat u tegen komt is met de hand gemaakt.
www.bataviawerf.nl

7. Aviodrome
Luchtvaart-Themapark Aviodrome vertelt het boeiende verhaal van de Nederlandse luchtvaart en laat deze veranderen in unieke avonturen! Kom met de hele familie naar Aviodrome en bekijk binnen en buiten meer dan 100 vliegtuigen. Bij Aviodrome blijft het niet bij kijken alleen. Stap aan boord van een megagrote Boeing 747, de flight simulator en leer mosecode seinen. Kinderen leven zich uit in een van de kinderattracties en leren spelenderwijs hoe bagageafhandeling op een vliegveld in zijn werk gaat. Tijdens de pilotenopleiding voelen ze zich een echte piloot. Eén ding is zeker: de tijd vliegt bij Aviodrome!
www.aviodrome.nl

8. Oostvaardersplassen
Van de Oostvaardersplassen is er maar één in Nederland. Sterker nog: in heel Europa is er geen gebied dat met de Oostvaardersplassen te vergelijken valt. Diep in zuidelijk Flevoland schiep de natuur een groot moerasgebied met rietvlaktes, ruige graslanden en waterplassen. Wandel of fiets over een van de vele paden van de Oostvaardersplassen en maak kennis met het Nederland van duizenden jaren geleden.
www.staatsbosbeheer.nl/natuurgebieden/oostvaardersplassen

9. FlevOnice
Of het nou vriest of niet, je schaatst deze winter heerlijk in de buitenlucht op de 400-meter en 2-kilometer ijsbanen van Flevonice. Bij Flevonice in Biddinghuizen trotseer je ’s zomers obstakels op een 7-km lange Obstacle Run parcours, ga je samen met vrienden Drift Karten of kom je samen met je familie in actie op verschillende activiteiten van onze playgrounds.
www.flevonice.nl

10. Hans en Grietje Pannenkoekenhuis
Hans & Grietje is een pannenkoekenhuis in Zeewolde, waar je het sprookje van Hans & Grietje in het echt kunt beleven. Een heksenhuisje vol behangen met snoep, speel-hooiberg, trampolines en een ware grote skelterbaan welke vrij toegankelijk is. Kom ook eens uit eten in Zeewolde!
www.hansengrietjezeewolde.nl